Rugpjūčio 23-ioji – Juodojo kaspino diena

20 rugpjūčio, 2021 | Posted by admin in NAUJIENOS

1939 m. rugpjūčio 23-iąją Maskvoje SSRS bei Vokietijos atstovų Molotovo ir  Ribentropo pasirašytas paktas ir jo slaptieji protokolai savo tikslais patys klastingiausi pobūdžio dokumentai XX a. istorijoje. Nusikalstamas sandėris buvo įgyvendintas 1940 metų vasarą, Lietuva, Latvija ir Estija buvo SSRS okupuotos, jų valstybingumas likviduotas.

Niekas nežinojo ir netikėjo, kad du pasaulio tironai – Hitleris ir Stalinas – mūsų mažoms tautoms ruošia vergijos ir kančių sąmokslą. Penkiasdešimt metų mūsų Tėvynė, joje gyvenantys žmonės kentė sunkią priespaudos ir tremčių katorgą. Mūsų tauta penkiasdešimčiai metų neteko Laisvės, neteko žemės ir kitų turtų nuosavybės.

Žmogų galima sunaikinti, galima susidoroti fiziškai, bet dvasiškai šito padaryti negali net patys žiauriausi budeliai.

Laisvės troškimas vėl suliepsnojo praėjus 50 metų. Tūkstančiai Baltijos kraštų žmonių, susikibusių rankomis nuo Vilniaus iki Talino pademonstravo visam pasauliui, kad Lietuva ir jos kaimynės Latvija ir Estija, yra neteisėtai okupuotos ir išnaudojamos.

Yra tokių datų, kurių negali užgožti laikas. Juodojo kaspino diena mus visus turi suburti, turi priminti, kokia didelė, sunki ir žiauri yra laisvės netektis.

Būkime visi  ir visados susikibę rankomis ir širdimis budėdami laisvės kelyje

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 Both comments and pings are currently closed.