Dailininkės Ramutės Paulikaitės paroda

7 gruodžio, 2021 | Posted by admin in NAUJIENOS

 

 

          Skuodo muziejuje gruodžio 15 d. 15 val. vyks dailininkės Ramutės Paulikaitės personalinės

tapybos darbų parodos „Nuo chemijos iki tapybos“ pristatymas.

Parodoje eksponuojami visi trys autorės kūrybos ciklai: „Apokalipsė“, „Sekmadienio link“, „Molekulė mandaloje“.

 

Anotacija apie dailininkę…

         Skuodiškė dailininkė Ramutė Paulikaitė pirmą kartą savo kūrybiniame kelyje vienu metu pristato tris ciklus kartu: „Apokalipsė”, „Sekmadienio link“ ir „Molekulė mandaloje“. Pasak dailininkės, ji pati pastebėjusi savyje kūrėjo-ieškotojo dvasią nuo 2000 metų, kai buvo surengta pati pirmoji autorinė tapybos paroda. Būtent nuo tų metų Ramutė yra surengusi daugiau nei 20 autorinių parodų Lietuvos miestuose ir miesteliuose bei užsienio šalyse.

Nepaisant asmeninės kūrybinės veiklos, autorė septyniolika metų pašventė dailės  ir dizaino ugdymui ne tik formaliame ir neformaliame mokyme bei dėstyme, bet ir pasauliniuose projektuose.

Pasak Ramutės, ji neišskirianti nei vieno meno istorijos laikotarpio, dėl to, kad kiekvienas iš jų turėjo ir turi savo privalumų bei trūkumų. Būtent dėl šito Ramutės kūryba neparemta  jokiomis formulėmis. Ne paslaptis, kad jos darbuose labiau už viską dominuoja besikeičiantys pasaulėžiūra, pasaulėmata, pasaulėjauta, kintančios realybės pajutimas, taip pat, skirtingi psichologiniai, socialiniai, ekonominiai bei politiniai veiksniai.

„Apokalipsė“ – viena iš seniausių  ir neišsemiamų įvairių sričių menininkų šaltinių, prie kurios stabtelėjęsžmogus norom nenorom yra priverstas susimąstyti apie pradžią ir pabaigą, pabaigą ir pradžią, tiek pasaulio sutvėrimo mastu, tiek kaip asmens egzistencinio klausimo.

„Sekmadienio link“ ciklu autorė atveria galimybę pasinerti į simbolių kalbą.

Ciklas „Molekulė mandaloje“ – tai lyg gyvenimo ratas, kuris neišvengiamai sukasi.

Parodos pristatymo akimirkos

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 Both comments and pings are currently closed.