PARODA „TAU, LIETUVA“

8 vasario, 2023 | Posted by admin in NAUJIENOS
PARODA „TAU, LIETUVA“
Kiekvienas žmogus savo gyvenime švenčia daugiau ar mažiau jam brangių ir nepakartojamų švenčių. Jos būna asmeninės, religinės, valstybinės. Viena iš pačių didžiausių, svarbiausių švenčių kiekvienam Lietuvos piliečiui yra VASARIO 16 – oji LIETUVOS VALSTYBĖS ATKŪRIMO DIENA.
,,Kad šiandien gyvename laisvoje Lietuvoje, kad esame lietuviai, kad kalbame lietuvių kalba, mums tarsi dovaną išplėšė VASARIO 16 – osios Aktas. Tas beprotiškai drąsus, neįtikimas ir gražus dvidešimties pasiryžėlių žingsnis, atkūręs, regis, amžiams prarastą mūsų valstybingumą“ (L. Tapinas).
KOVO 11- oji – LIETUVOS NEPRIKLAUSOMYBĖS ATKŪRIMO DIENA.
Visa Lietuva laukė šios akimirkos. Ji atėjo didinga patirtomis kančiomis, praradimais ir viltimi. Kovo 11-osios Aktas – mūsų naujo gyvenimo, gyvenimo demokratiniame pasaulyje pradžia
Parodoje JAV lietuvių dailininkės Magdalenos Birutės Stankūnienės darbai (1925 – 2017 ). ,,Atviras žvilgsnis, skvarbi mintis ir begalinė meilė Lietuvai:… – taip meno mecenatę apibudino ją pažinoję žmonės. Su Lietuva Magdaleną Birutę Stankūnienę siejo ypatingas ryšys. Nuolat savo kūryboje pateikdama gimtinės ilgesio šleifą ji gyveno autentiška lietuviška gyvensena.
Šimtams Lietuvos muziejų, aukštųjų mokyklų, bibliotekų ji padovanojo savo kūrinius. Grafikos, tapybos, batikos darbai padovanoti ir Skuodo muziejui.
Istorikė Joana Šleinienė.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 Both comments and pings are currently closed.