Medalio meno paroda „VIRTUS: kam skirti šlovės trimitai?“

18 balandžio, 2024 | Posted by admin in NAUJIENOS

Skuodo muziejus kartu su Žemaičių vyskupystės muziejumi kviečia į išskirtinę pažintį su medalio menu parodoje „VIRTUS: kam skirti šlovės trimitai?“, kuri rengiama švenčiant seniausios Europoje Telšių medalio meno kūrėjų stovyklos 40-ies metų jubiliejų.

Renesanso epochą užtikrintai galima laikyti medalio meno pradžia. Renesanso metu susiformavęs medalis netrukus tapo šlovės valiuta, trimituojančia apie puikiąsias įamžinto asmens savybes (virtus). Žemaičių muziejaus „Alka“ medalių kolekcija ir nuo jos neatsiejama tarptautinė Medalio meno kūrėjų stovykla Telšiuose – unikalus reiškinys Europoje, saugojantis ir kartu tęsiantis medalininkystės tradicijas Europoje. Kartu, tai panoraminis žvilgsnis į Lietuvos istoriją: nuo seniausių iki naujausių laikų, nuo Martyno Mažvydo iki Maironio.

Kas yra medalis ir kam jis skirtas? Ar medalininkystėje vis dar gyvos renesanso tradicijos? Kokias asmenybes, tapusias istoriniais herojais, sutinkame šiuolaikiniuose medaliuose? Kam ir už kokius nuopelnus trimituoja medalių šlovės trimitai? Šių ir kitų atsakymų į klausimus ieškosime medalio meno parodoje.

Paroda Skuodo muziejuje veiks liepos 15-21 dienomis. Parodos lankymas nemokamas.

Parodą organizuoja Skuodo muziejus (Šaulių g. 3, Skuodas).

Daugiau informacijos telefonu +370 693 92 323.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 Both comments and pings are currently closed.