Edukacinė popietė „Augalų pasaulio paslaptys sielai ir minčiai“, skirta botaniko Jurgio Ambraziejaus Pabrėžos atminimui

10 spalio, 2022 | Posted by admin in NAUJIENOS

Spalio 14 d. 13 val. vyks edukacinė popietė su Skuodo Pr.Žadeikio gimnazijos mokiniais ir mokytojais tema „Augalų pasaulio paslaptys sielai ir minčiai“, skirta botaniko Jurgio Ambraziejaus Pabrėžos atminimui.

Maloniai kviečiame visus dalyvauti.

Akimirkos iš popietės

Tądien muziejus kvepėjo žolynais…
Spalio 14 dieną Skuodo muziejuje vyko edukacinė popietė ,,Augalų pasaulio paslaptys sielai ir minčiai”, skirta kunigo, botaniko, mokslininko Jurgio Ambraziejaus Pabrėžos atminimui. Edukacinę popietę kartu su Skuodo muziejumi organizavo bei rengė Skuodo Pranciškaus Žadeikio gimnazijos mokytoja Irena Kondrotienė su šios gimnazijos mokiniais. Jurgio Ambraziejaus Pabrėžos kelią, jo nuveiktus darbus ir šių darbų reikšmę Lietuvai pristatė muziejaus istorikė Joana Šleinienė. Su svarbiausiu Jurgio Ambraziejaus veikalu ,,Taislius augyminis“ ir gydomųjų augalų savybėmis supažindino Klaipėdos universiteto Botanikos sodo direktorė Asta Klimienė. Pr. Žadeikio gimnazijos mokiniai parengė montažą apie vaistinius augalus ir prabilo poeto Stasio Jonausko posmais. Edukacinę popietę vedė ir apie kelionę su mokiniais J. A. Pabrėžos keliais, apie vaistinių augalų rinkimą, jų gydomąsias savybes, savo arbatos vaistažolių rinkiniu supažindino mokytoja Irena Kondrotienė. Edukacinės popietės pabaigoje visi vaišinosi žolelių arbata ir medumi.
Spalio 15–20 dienomis Skuodo muziejuje vyksta edukaciniai užsiėmimai „Jurgis Ambraziejus Pabrėža-botanikas mūsų atmintyje“. Maloniai kviečiame.
Nuotraukos: Medeina Gailiūtė-Kluodė

 

 

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 Both comments and pings are currently closed.